súgó

lsmod (linux parancs)

Az lsmod linux parancs manual oldala és súgója. Az lsmod információt ad az összes betöltött modulról.

btrfs-check

A btrfs-check manual oldala és súgója. A fájlrendszer-ellenőrzőt a fájlrendszer szerkezeti integritásának ellenőrzésére és kérésre javításának megkísérlésére használják. Ajánlott a fájlrendszer leválasztása az ellenőrzés futtatása előtt, de lehetséges a csatlakoztatott fájlrendszer ellenőrzése is (lásd --force).

btrfs-balance

A linux btrfs-balance manual oldala és súgója. A balance funkció elsődleges célja a blokkcsoportok elosztása az összes eszközön, hogy azok megfeleljenek a vonatkozó profilok által meghatározott korlátozásoknak. További részletek: mkfs.btrfs (8) PROFILOK. Az egyensúlyozási folyamat hatóköre tovább szűrhető olyan szűrők használatával, amelyek kiválaszthatják a feldolgozandó blokkcsoportokat. A Balance csak csatlakoztatott fájlrendszeren működik.

btrfs (linux parancs)

A btrfs linux parancs manual oldala és súgója. A btrfs segédprogram egy eszközkészlet a btrfs fájlrendszerek kezelésére.

traceroute (linux parancs)

A traceroute linux parancs manual oldala és súgója. A traceroute nyomon követi az IP-hálózatról vett útvonal-csomagokat az adott gazdagép felé vezető úton. Kihasználja az IP protokoll TTL idő mezőjét, és megpróbálja kiváltani az ICMP TIME_EXCEEDED választ az egyes átjárókról a gazdagép felé vezető út mentén.

ln (linux parancs)

Az ln linux parancs manual oldala és súgója. Amennyiben az utolsó argumentum egy létező könyvtár, az ln program minden más megadott fájlhoz létrehoz egy kötést ebben a könyvtárban (azonos néven). Ha csak egy fájl adott, ahhoz az aktuális könyvtárba hoz létre kötést. Különben ha két fájl adott, az elsőhöz hoz létre kötést a második által megadott néven. Hibát jelent, ha az utolsó argumentum nem könyvtár és kettőnél több fájl adott.

head (linux parancs)

A head linux parancs manual oldala és súgója. Ez a manual oldal a head GNU verzióját tárgyalja. A head a megadott fájlok első részét (alapértelmezésben első 10 sorát) írja ki. Ha nincs megadva fájlnév, vagy a fájlnév '-', a bemenetét a szabványos bemenetről veszi. Ha egynél több fájl adott, a fájl nevét `==>' és `<==' jelek közé téve minden fájl első része előtt kiírja.

tail (linux parancs)

A tail linux parancs manual oldala és súgója. Ez a kézikönyv oldal a tail parancs GNU verzióját írja le. A tail parancs a megadott fájl(ok) utolsó sorait (10 sor az alapértelmezett) írja ki; a szabványos  bemenetről  olvas, ha nincs fájl megadva, vagy, ha a fájl nevet '-' követi. Ha több, mint egy fájl van megadva, kiír egy fejlécet, ami tartalmazza a fájl nevét  `==>'  és `<==' jelek közé zárva, a többi fájl kimenetei előtt.

logtail (linux parancs)

A logtail linux parancs manual oldala és súgója. A logtail program beolvassa a paraméterben megadott fájlt (ami általában egy naplófájl), és a szabványos kimenetre adja annak azt a részét, amit még nem olvasott be az előző futtatása során. Megfelelő számú byte-nyi adatot olvas ki, feltételezve, hogy a fájlban történt változások csak új karakterekként kerültek hozzáadásra.

pstree (linux parancs)

A pstree linux parancs manual oldala és súgója. A pstree parancs egy fát jelenít meg, az éppen futó processzekről. A fa gyökere vagy a pid vagy az init (ha nincs pid) processzek  egyike. Ha  felhasználói nevet is megadunk, akkor csak az adott felhasznaló processzeiből leszármazó processzeket látjuk.