manual

A manual oldalak gyűjteménye.

lsipc

Az lsipc linux parancs manual oldala és súgója | Linuxportál

lsinitramfs

Az lsinitramfs linux parancs manual oldala és súgója. Az lsinitramfs parancs kilistázza az adott initramfs képfájlok tartalmát. Lehetővé teszi egy (vagy több) megadott initramfs fájl tartalmának gyors ellenőrzését.

lsb_release

Az lsb_release linux parancs manual oldala és súgója. Az lsb_release parancs bizonyos LSB (Linux Standard Base) és disztribúció-specifikus információkat nyújt. Ha nincs megadva opció, akkor a parancs a -v opciót feltételezi.

lsattr

Az lsattr linux parancs manual oldala és súgója. Az lsattr megmutatja a fájlok attribútumát az ext2 fájlrendszeren.

fsck.minix

Az fsck.minix linux parancs manual oldala és súgója. Az fsck.minix ellenőrzi a Linux MINIX fájlrendszer konzisztenciáját. A program feltételezi, hogy a fájlrendszer nyugalmi állapotban van. Az fsck.minix nem használható felcsatolt fájlrendszeren, kivéve, ha biztosak vagyunk benne, hogy senki nem végez írási műveletet benne. Ne feledjük, hogy maga a kernel is írhat az eszközre, például amikor fájlkereséseket végez.

fsck.fat

Az fsck.fat linux parancs manual oldala és súgója. Az fsck.fat ellenőrzi az MS-DOS fájlrendszerek konzisztenciáját, és opcionálisan megpróbálja kijavítani őket.

fsck.ext2

Az fsck.ext2 linux parancs manual oldala és súgója. Az e2fsck az ext2 / ext3 / ext4 fájlrendszer-család ellenőrzésére szolgál. Az ext3 és ext4 naplózó fájlrendszerek esetében, ha a fájlrendszert helytelenül, de hiba nélkül állították le, általában a naplóban végrehajtott tranzakciók újra futtatása után a fájlrendszert hibátlannak lehet jelölni. Ezért a naplózást használó fájlrendszerek esetében, az e2fsck általában újrafuttatja a naplót és kilép, kivéve, ha a fájlrendszer szuper blokkja azt jelzi, hogy további ellenőrzésre van szükség.

fsck.exfat

Az fsck.exfat linux parancs manual oldala és súgója.

identify

Az identify linux parancs manual oldala és súgója. Az identify parancs az ImageMagick eszközcsomag tagja. Egy vagy több képfájl formátumát és jellemzőit írja le, valamint jelzi azt is, ha egy kép hiányos vagy sérült. A visszaadott információk többek között tartalmazzák a kép fájl nevét, a kép szélességét, magasságát, a kép színterét, a kép formátumát, valamint még sok egyéb tulajdonságát.

convert

A convert linux parancs manual oldala és súgója. A convert parancs az ImageMagick eszközkészlet tagja. Képformátumok közötti konvertálásra, valamint kép átméretezésre, kivágásra, forgatásra, és még sok egyéb effektus képeken történő alkalmazására használható.