A legfrissebb manual oldalak és súgók

tr

A tr linux parancs manual oldala és súgója. A parancs segítségével a beadott karakterláncokban lecserélhetők, tömöríthetők, vagy törölhetők a karakterek.

btrfs-property

A btrfs-property linux parancs manual oldala és súgója. A btrfs property az adott fájlrendszer-objektum tulajdonságainak beolvasására / beállítására / listázására szolgáló parancs. Az objektum lehet inode (fájl vagy könyvtár), alkötet vagy az egész fájlrendszer. A btrfs objektummal és tulajdonsággal kapcsolatos további információkért lásd a get al-parancs leírását. A btrfs tulajdonság egységes és felhasználóbarát módszert kínál a különféle btrfs tulajdonságok hangolására, ahelyett, hogy a hagyományos módszert használnák, mint a chattr (1) vagy az lsattr (1).

btrfs-inspect-internal

A btrfs-inspect-internal linux parancs manual oldala és súgója. Ez a parancscsoport interfészt biztosít a belső információk lekérdezéséhez. A funkcionalitás az egyszerű felhasználói felülettől az ioctl-ig vagy egy összetettebb lekérdezésig terjed, amely az eredményt több belső struktúrából összeállítja. Ez utóbbi általában hívásokat igényel privilegizált ioctl-okba.

btrfs-filesystem

A btrfs-filesystem linux parancs manual oldala és súgója. A btrfs-filesystem egy paranccsoport, ami az egész fájlrendszeren működik.

btrfs-device

A btrfs-device linux parancs manual oldala és súgója. A parancs segítségével a btrfs fájlrendszer eszközei kezelhetők.

btrfs-convert

A btrfs-convert linux parancs manual oldala és súgója. A parancs helyben konvertálja az ext2/3/4, vagy reiserfs fájlrendszereket btrfs-be. A parancsot Debian 9 (Stretch)-ben a btrfs-progs csomag tartalmazza.

gsettings

A gsettings linux parancs manual oldala és súgója.

glxinfo

A glxinfo linux parancs manual oldala és súgója. A glxinfo program információkat jelenít meg az adott X kijelzőn futó OpenGL és GLX implementációkról. Az információ a szerver- és az ügyféloldali GLX megvalósításról, az OpenGL és a GLU implementációkról, valamint a rendelkezésre álló GLX látványok listájáról szól.

xset

Az xset linux parancs manual oldala és súgója.

lsmod (linux parancs)

Az lsmod linux parancs manual oldala és súgója. Az lsmod információt ad az összes betöltött modulról.