webtárhely

WordPress 5.2 CMS telepítése ISPConfig-os szerverkörnyezetre (2. oldal)

botond küldte be 2019. 07. 12., p - 17:12 időpontban
A WordPress egy ingyenes, nyílt forráskódú, könnyen kezelhető, egyedivé alakítható és keresőbarát CMS rendszer, melynek segítségével egyszerűen hozhatunk létre blogokat, weboldalakat, vagy akár webáruházakat is. Ezen az oldalon folytatjuk a webfiók kialakítását egy Shell felhasználó létrehozásával, majd befejezzük a WordPress 5.2 CMS rendszer feltelepítésével.

WordPress 5.2 CMS telepítése ISPConfig-os szerverkörnyezetre

botond küldte be 2019. 07. 12., p - 17:10 időpontban
A WordPress egy ingyenes, nyílt forráskódú, könnyen kezelhető, egyedivé alakítható és keresőbarát CMS rendszer, melynek segítségével egyszerűen hozhatunk létre blogokat, weboldalakat, vagy akár webáruházakat is. Korábban már feltelepítettünk egy Drupal 8-as rendszert egy Debian 8 (Jessie) tökéletes szerver konfigurációra, most pedig a WordPress 5.2 verzióját fogunk szóra bírni egy szintén ISPConfig-os szerverkörnyezeten. A feltelepített weboldalra később még több leírás is fog épülni.

Első webfiók kialakítása az ISPConfig-os szerverkonfiguráción (2. oldal)

botond küldte be 2018. 07. 28., szo - 02:38 időpontban
Ebből a leírásból kiderül, hogyan alakíthatunk ki egy teljes webfiókot minden szükséges beállításával az ISPConfig-os szerverkonfigurációban. Shell felhasználó, FTP fiók, email címek, DNS létrehozása, beállítása. (A leírás 2. oldala)

Első webfiók kialakítása az ISPConfig-os szerverkonfiguráción

botond küldte be 2018. 07. 28., szo - 02:32 időpontban
Ebből a leírásból kiderül, hogyan alakíthatunk ki egy teljes webfiókot minden szükséges beállításával az ISPConfig-os szerverkonfigurációban. Ügyfél, webfiók, adatbázis létrehozása.

Mit tegyünk, ha szerverünk webtárhely partícióján elfogyott a hely?

botond küldte be 2018. 06. 28., cs - 00:50 időpontban
A leírásból megtudhatjuk, hogy mit tehetünk, hogyha webszerverünk tárhely partícióján elfogy a hely. Erre a problémára kínál megoldást a bind mount módszer, amellyel éles weboldalunkat költöztethetjük át egy másik partícióra menet közben, leállás nélkül.